Wednesday, April 29, 2009

In de V.S. is nu het eerste slachtoffer van de "varkensgriep" gevallen: Een Mexicaanse peuter van 2 jaar, die met zijn ouders naar Brownsville in Texas was gereisd. Het kind werd ziek, wat gedurende de griep-periode niet zo vreemd is. Maar de ouders namen de fatale beslissing om de medische virus-addicten in de arm te nemen. Die zagen hun kans schoon en lieten het joch opnemen in een ziekenhuis in Houston. En ja hoor, het was duidelijk: Varkensgriep! (Grrr! Je zou ze!) Wat ze verder met de arme dreumes gedaan hebben weten we niet, maar hij is nu in elk geval dood. Hebben ze hem wat van die fijne levensreddende antivirale middelen toegediend misschien? Voor de ouders een verschrikkelijke tragedie; voor de pharma-virologen coalitie een belangrijk marketing resultaat.
Als je griep hebt (Heb ik ook weleens gehad - in Mexico), blijf dan vooral uit de ziekenhuizen en eerste-hulp posten. Als daar besloten wordt dat je een mooi voorbeeld bent van een varkensgriep-lijder, dan ben je het haasje. In verschillende landen word je in quarantaine geplaatst, en je bent je vrijheid kwijt.
Echte virusziekten gaan vanzelf over. Drie dagen in bed blijven en sloten aan vruchtensap drinken, en je bent er weer bovenop. Maar laat je vooral niet "behandelen".

Toch knap van dat virus, nietwaar, om precies te weten dat dit een Mexicaans jongetje was. Griepvirussen zijn heel besmettelijk. Werden de ouders ook ziek? Neeee, maar... het was toch wel echt varkensgriep, hoor. Gebaseerd op 2 eenvoudige bloedproefjes.
O, maar de moleculaire genetici doen ook een duit in het zakje. (Zij willen ook meedelen in de koek). Ze bazelen wat over stukjes genoom die ze gevonden hebben, en die duidelijk viraal zijn.
Nou, en? Ons lichaam zit vol virussen. En om stukjes RNA te vergelijken met RNA van een varkensgriep-virus ontbreekt slechts een enkele kleinigheid: Het varkensgriep-virus...

We weten niet wat voor huismiddelen en medicijnen de Mexicanen bij voorkeur gebruiken. Heeft er ook maar iemand in de medische wereld aan gedacht om naar andere mogelijke oorzaken voor deze ziektegevallen te zoeken? Nee hoor! Er wordt ons gedicteerd dat het om een onwaarschijnlijk griepvirus gaat. En dat moeten we geloven, of anders...
De hele opgeschroefde vertoning lijkt veel op de SMON affaire in Japan, zo'n 40 jaar geleden. Een iatrogene oorzaak ligt voor de hand. Maar zullen ze het ooit toegeven? Ik denk van niet.
Alhoewel... Ab Osterhaus komt er dichtbij als hem vragen gesteld worden over de vogelgriep zwendel van een paar jaar geleden. Maar inmiddels is daarvan de poen al binnen.

No comments:

Post a Comment